دوشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۲

در سی‌امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری؛

چهار تجربه بازآفرینی در محله سیروس تهران تشریح شد

سی‌امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری با محوریت " خوانش چهار تجربه بازآفرینی در محله سیروس تهران" به صورت وبینار برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قزوین؛ سی امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری با سخنرانی مهندس شفق متولی طراح شهری و عضو گروه مطالعاتی "تهران پلاک به پلاک" برگزار شد.

در این نشست شفق در خصوص محله سیروس  گفت: محله سیروس یکی از 5محله حصار صفوی ست که همواره نامش در کنار محله های کم برخوردار  مطرح می شود و این محله اگرچه از لبه های خود در معرض توسعه پشتیبان بازار قرار گرفته ا ست و همواره در معرض کاهش ساکنین  است اما هنوز نیمه رمقی از ساختار اجتماعی خود را دارد.

وی با معرفی شرایط محله در  وضع موجود و ارائه دوتجربه تسهیلگری مشارکت با نهاد دولتی (تلاش برای ارائه بسته تسهیلگری املاک شرکت بازآفرینی  و تلاش  برای حفظ هنرستان راهیان قدس  و راه‌اندازی موزه مدرسه دبستان خیام)، یک تجربه مشارکتی با مدیریت شهری، کسبه بازارچه نائب السلطنه (پیرایش جداره بازارچه نائب السلطنه) و یک تجربه مشارکت با بخش خصوصی (مرمت و احیا خانه ا صلانی یکی از ساکنین قدیمی محله سیروس) گفت: شرکت بازآفرینی بزگ مالک زمین‌های دولتی محله سیروس است که عدم رسیدگی و برنامه ریزی بر روی آنها منجر به آسیب جدی در محله شده است.

شفق ادامه داد: پروژه پیرایش جداره بازارچه نائب السلطنه در سال1398آغاز شد و یک پروژه مشارکتی شهرداری منطقه، سازمان نوسازی و کسبه بود که اگرچه به جز سه دهنه در شمال و جنوب ادامه نیافت اما تاثیرات آن در سال‌های بعد قابل توجه بود.

وی افزود: خانه اصلانی  یکی از خانه‌های تاریخی محله سیروس است که در یک فرآیند چهار ساله تو سط مالک با هدف ترویج حفظ خانه های حایز ارزش مرمت شد و در حال حا ضر کتابخانه اصلانی که شامل بخشی از کتاب‌های پدر مالک می‌با شد در آن قرار دارد.

شفق بیان کرد: تاثیر این خانه پس از اتمام مرمت در امتداد مرمت بازارچه نائب السلطنه محدوده (چهار دهنه شمالی-جنوبی در سال1398) در توسعه گردشگری، تمایل افراد به تملک خانه‌های تاریخی برای بهره برداری شخصی، بازخورد تاثیر محلی در احساس شان و هویت محلی و تغییر تدریجی فعالیت حجره‌های بازارچه از تراشکاری به محصولات علم‌سازی غیرقابل انکار است.

وی در ادامه به تشریح تجربیاتی در فرآیند تهیه طرح مرمت و فرآیند انجام پروژه، شکل‌گیری فعالیت‌ها و حلقه‌های‌ ارتباطی، ایده‌های توسعه و خوانش مشارکت‌های محلی پرداخت و گفت: هنرستان راهیان قدس(دبستان خیام، مدرسه بهبانی) یکی از دوازده مدرسه نوبنیاد دهه ده خورشیدی است که به سفارش وزارت معارف وقت، توسط معمار فرانسوی رولان مارسل دوبرول در محدوده فعلی چهار راه سیروس ساخته شد و این مدرسه علاوه بر اینکه یکی از بناهای حایز ارزش میراث معماری مدرن است، دارای اسناد و ابزار قابل توجهی ست که می توان از مجموعه آن ها به عنوان اسناد تاریخ آموزش فنی یاد برد.

 

انتهای پیام

تصاویر مرتبط